header banner
Default

In Zuid-Korea hebben deze altcoins een grotere populariteit dan Bitcoin en Ethereum


Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn zoals bekend de twee grootste cryptovaluta op de markt. Niet alleen qua marktkapitalisatie maar ook qua handelsvolume steekt het duo er met kop en schouders bovenuit. Dit is echter niet het geval in Zuid-Korea. Onderzoek van DeSpread toont aan dat Zuid-Koreaanse crypto investeerders de voorkeur geven aan risicovollere altcoins ten opzichte van BTC en ETH.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Zuid-Koreaanse crypto beurzen doen het goed

VIDEO: BREAKING: SOUTH KOREA BUYING 5 ALTCOINS HEAVILY | BTC To $125K in 2024
Altcoin Buzz

Crypto is immens populair in Zuid-Korea. Dit jaar groeide het aantal crypto beleggers in het Oost-Aziatische land tot 6 miljoen mensen. Dit is 10 procent van de bevolking.

“Het grootste deel van deze investeerders is vooral actief op gecentraliseerde exchanges. Dit maakt de invloed van gecentraliseerde crypto exchanges zeer significant in Zuid-Korea.”

Aldus het onderzoek van DeSpread. Wereldwijd daalde het volume op exchanges sinds maart dit jaar, maar niet in Zuid-Korea. Upbit, de grootste exchange in het land, zag juist een forse groei in het handelsvolume. Ook andere grote exchanges in het land zagen het volume flink toenemen.

Koreanen kiezen voor altcoins

VIDEO: South Korean Investors Prefer Altcoins to Majors, Tron to Ethereum: DeSpread Research
Crypto World Daily

Maar het opvallendste dat uit het rapport van DeSpread naar voren komt is de Koreaanse voorkeur voor altcoins. Dit is een uitzondering op de rest van de crypto markt. Waar wereldwijd bitcoin en ethereum de kroon spannen, geven Koreanen de voorkeur aan altcoins.

“Het grootste deel van de investeerders op Upbit hebben grote interesse in altcoins met een potentie voor hoge winsten en ze accepteren de samengaande hoge risico’s. Dit is de reden voor het hoge aandeel van altcoin trading op de Koreaanse markt.”

Populaire coins in Zuid-Korea zijn volgens het onderzoek: polkadot (DOT), aave (AAVE), cardano (ADA), arbitrum (ARB), chainlink (LINK) en shiba inu (SHIB). Al deze coins noteren in Zuid-Korea een proportioneel hoog handelsvolume ten opzichte van de rest van de wereld.

Ook opvallend is dat er in Zuid-Korea veel gebruik wordt gemaakt van het Tron (TRX) netwerk. Tron is een layer one blockchain die al heel wat jaren mee gaat. In het westen is Tron niet super populair. Maar vooral in Azië wordt vaak de voorkeur gegeven aan Tron boven Ethereum. Zo ook in Zuid-Korea. Bijna 75 procent van de inkomende en uitgaande transacties op Upbit worden met Tron verwerkt. 

Sources


Article information

Author: Kenneth Molina

Last Updated: 1699518121

Views: 689

Rating: 3.9 / 5 (104 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kenneth Molina

Birthday: 1995-05-09

Address: 80682 Webster Green Suite 170, South Pamelaside, CT 13326

Phone: +4741950352698819

Job: Security Guard

Hobby: DIY Electronics, Table Tennis, Skateboarding, Painting, Baking, Drone Flying, Photography

Introduction: My name is Kenneth Molina, I am a unwavering, risk-taking, transparent, ingenious, enterprising, rich, strong-willed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.