header banner
Default

Update 2: Klanten van ING melden twee afschrijvingen als gevolg van een storing


Table of Contents

    De Nederlandse bank ING lijkt sinds de nacht van zaterdag op zondag te kampen met een storing, waardoor bij sommige klanten bedragen dubbel worden afgeschreven. Waar de problemen door worden veroorzaakt is nog niet bekend.

    Op AlleStoringen zijn binnen een aantal uur duizenden meldingen binnengekomen. Gebruikers geven massaal aan dat ING bedragen dubbel heeft afgeschreven. Het lijkt vooral te gaan om pinbetalingen van zaterdag, die vannacht nogmaals zijn afgeboekt. ING heeft nog niet gereageerd op de klachten. Ook op zijn statuspagina maakt de bank op het moment van schrijven nog geen melding van een storing.

    Update, 13.40 uur: een woordvoerder van ING zegt tegen De Telegraaf dat er hard gewerkt wordt om het probleem op te lossen. Het zou volgens de woordvoerder niet gaan om daadwerkelijke dubbele afschrijvingen, maar alleen zo lijken omdat de reserveringen van de betalingen door een fout niet zijn weggehaald. Specifiek gaat het om pinbetalingen die zaterdag tussen 12:00 en 15:30 plaatsvonden, schrijft De Telegraaf.

    Update, 17.40 uur: de storing is inmiddels verholpen, bevestigt een ING-woordvoerder aan De Telegraaf.

    Sources


    Article information

    Author: Jessica Adams

    Last Updated: 1698541803

    Views: 887

    Rating: 4.5 / 5 (59 voted)

    Reviews: 95% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Jessica Adams

    Birthday: 1947-01-30

    Address: 939 Jenkins Ford, Angelaside, VT 23860

    Phone: +4647103114679711

    Job: Chemical Engineer

    Hobby: Board Games, Knitting, Gardening, Playing Piano, Geocaching, Bird Watching, Reading

    Introduction: My name is Jessica Adams, I am a courageous, priceless, spirited, frank, Colorful, dear, variegated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.