header banner
Default

FTX likidasyonunun ve Amerika Birleşik Devletleri TÜFE artışının kripto para piyasasına etkileri


Table of Contents

Sam Bankman-Fried'in duruşması yaklaşırken, FTX 3,4 milyar dolar değerindeki kripto token'larını satmak için yeşil ışık aldı.

FTX likidasyonunun ve ABD TÜFE artışının kripto piyasasına yansımaları

Sam Bankman-Fried'in duruşması yaklaşırken, FTX 3,4 milyar dolar değerindeki kripto token'larını satmak için yeşil ışık aldı. İflas eden kripto para borsası FTX'in 3,4 milyar dolar değerindeki kripto varlıklarını tasfiye etmesi için iflas mahkemesi tarafından onay verildi.

Bu arada, şirketin eski CEO'su Sam Bankman-Fried, bir ABD Yargıcının duruşma öncesi tahliye taleplerini reddetmesinin ardından ekim ayında yapılması planlanan duruşmasına kadar cezaevinde kalabilir.

Delaware Bölgesindeki ABD İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey 13 Eylül'de FTX'in Solana (SOL), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve 3,4 milyar dolar değerindeki diğer token'lardan oluşan kripto varlıklarını satma talebini onayladı.

FTX, 11 Eylül'de yaptığı bir başvuruda en büyük dört varlığını açıkladı; SOL 1,16 milyar dolar, BTC 560 milyon dolar, ETH 192 milyon dolar ve Aptos (APT) 137 milyon dolar ile en büyük çantasıydı. Şirketin fonları arasında aracılık varlıkları, nakit ve devlet tarafından geri kazanılan varlıklar da bulunuyor.

FTX ve son yaşananlar

VIDEO:

FTX'in tasfiye talebi, ABD dışındaki müşterilerden oluşan geçici komiteden ve resmi alacaklılar komitesinden destek aldı.

Her ikisi de FTX'in token portföyünün riskini azaltmasının ve kullanıcılara nakit dağıtımını en üst düzeye çıkarmak için bir yatırım uzmanının yardımıyla varlıklarını uygun bir süre içinde "piyasaya uygun bir şekilde" tasfiye etmesinin önemli olduğunu söyledi.

İflas eden kripto borsası daha önce, fiyat dalgalanması riskini azaltmak ve etkilenen müşterilere ABD doları cinsinden geri ödeme yapmak amacıyla kriptolarını satmak, hisselendirmek ve korumak için Galaxy Digital'i seçme planlarını açıklamıştı.

Bu arada, Yargıç Dorsey, tasfiyeye itiraz eden iki FTX müşterisinin, diğer tarafların önergeyi kabul ettiği göz önüne alındığında, borçluların sahip olabileceği herhangi bir Bitcoin veya kripto para biriminde "mülkiyet çıkarlarını belirleyemediklerini" belirten mektuplarını reddetti.

FTX'in eski başkanı Sam Bankman-Fried'in 3 Ekim 2023 tarihinde, daha önce suçsuz olduğunu savunduğu suçlamalarla ilgili olarak yargılanması planlanıyor. Bankman-Fried kısa bir süre önce, yaklaşan duruşmasına hazırlanmak üzere hapisten geçici olarak serbest bırakılma talebini kabul ettiremedi.

Sources


Article information

Author: Kelly Wilson

Last Updated: 1698437521

Views: 1080

Rating: 4 / 5 (93 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelly Wilson

Birthday: 1918-11-02

Address: 9055 Evans Mission, Port Tylermouth, ID 91783

Phone: +4294902232966920

Job: Article Writer

Hobby: Metalworking, Traveling, Fencing, Calligraphy, Cross-Stitching, Cooking, Astronomy

Introduction: My name is Kelly Wilson, I am a honest, frank, venturesome, skilled, Adventurous, Precious, strong-willed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.