header banner
Default

Kan XRP stijgen tot $10 na winst tegen SEC? Deze hedgefund manager denkt van wel


De afgelopen twee en een half jaar ben je er nagenoeg mee doodgegooid: de slepende rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, en de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse toezichthouder beweert dat Ripple zijn XRP-tokens als effecten heeft verkocht zonder dat het hiervoor de juiste vergunningen heeft. Inmiddels lijkt het einde van de rechtszaak in zicht te komen en draaien de speculaties over de afloop én de mogelijke gevolgen voor de XRP koers op volle toeren.

Als het aan hedgefund manager Thomas Kralow ligt dan zou het niet gek zijn als XRP de komende maanden een absurde stijging te wachten staat.

Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders! Advertentie Rollman Mining

XRP koers naar ?

VIDEO:

In een interview met FXStreet benadrukte Kralow dat de recente toename van de belangstelling voor XRP onder de crypto community zou kunnen leiden tot een flinke prijsstijging voor de komende drie tot vier maanden. De hedgefonds manager noemt zelfs koersen tussen de tien en twintig dollar.

Recentelijk kon je bijvoorbeeld lezen dat Ripple momenteel erg populair blijkt te zijn op social media. Ook verscheen gister nog het nieuws dat XRP de meest verhandelde munt was op het Nederlandse Bitvavo.

De manager en oprichter van Kralow Capital liet echter weten dat de mogelijke enorme koersstijging afhankelijk is van twee zaken. Ten eerste een overwinning van Ripple tegen de SEC, of een schikking tussen de twee partijen, waarbij de conclusie wordt getrokken dat XRP geen effect is.

Ten tweede refereert hij naar een mogelijke initial public offering (IPO). Een IPO zou betekenen dat Ripple aandelen zou verkopen op de beurs. De afgelopen jaren heeft Ripple meerdere keren de intentie uitgesproken om naar de beurs te gaan wanneer de strijd met de Amerikaanse toezichthouder tot een einde komt; een stap wat een katalysator zou kunnen worden voor de XRP koers.

Advertisement

SEC rechtszaak: huidige stand van zaken

VIDEO:

Zoals gezegd lijkt het laatste hoofdstuk van de juridische strijd te zijn bereikt, maar niemand weet wanneer het boek exact gesloten wordt.

Deze week kon je in het Ripple nieuws lezen dat de beruchte Hinman documenten waren vrijgegeven; iets waar Ripple meer dan achttien maanden op heeft moeten wachten. Uit de documenten blijkt dat de afdeling Handel en Markten positief reageerde op de uitspraken van Hinman dat ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) volgens hem geen effecten waren. Ook stelde de afdeling dat het overeenkomt met wat Amerikanen verwachten van de SEC.

Sources


Article information

Author: Ashley Lawrence

Last Updated: 1698803521

Views: 937

Rating: 4.7 / 5 (73 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ashley Lawrence

Birthday: 2008-05-27

Address: 5589 Kayla Pine Apt. 287, Jeromeview, AK 13510

Phone: +4717643995104277

Job: Laboratory Technician

Hobby: Wine Tasting, Running, Gardening, Wildlife Photography, Origami, Ice Skating, Hiking

Introduction: My name is Ashley Lawrence, I am a unguarded, clever, skilled, cherished, capable, resolved, Colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.